Szasimi
Hozvalk
- 450 g a legfinomabb tonhal vagy lazacszeletekbl
- daikon (jgcsapretek), nagyon vkony, hossz szeletekre vgva
zestk:
- japn szjaszsz
- vaszabi krm
- finomra reszelt, friss gymbr
- savanytott gymbr
/ 4 adaghoz /
Elksztse:
- Tvoltsuk ela halrl a brt, az ereket s a stteb rszeket. Szeleteljk fel a tonhalat vagy alzacot 2,5 cm vastag szeletekre, majd tegyk a darabokat vgdeszkra, s szltben vgjuk vkony szeletekre ket. Tegyk ki a szeleteket, s alaktsuk szablyosra szleiket, hogy 6 cm hossz tglalaokat kapjunk. Legalbb 30 szelet legyen belle.
- Osszuk el a szasimi szeleteket ngy pecsenystlon gy, hogy kiss tfedjk egymst. Adjunk hozz egy kis halom nagyon vkonyra vgott daikont.
- Knljunk mell szjaszszt, egy kis vaszabikrmet, vagy friss gymbrt. A halfalatokat ne mertsk bele a szszba nagyon, mert a szsz ers ze elnyomhatja a nyers hal finom zt. A vaszabit viszont a szjaszszba is belekeverhetik, ha kedvk tartja
Itadakimasu ^-^
|