Knai csirks palacsinta
2008.07.23. 16:28
Hozzvalk:
- 250 g ftt csirkemell vkony cskokra vgva
- 2 kanl hoisin szsz
- 2 teskanl szjaszsz
- fl dl szraz fehrbor
- fl cssze kukorica
- negyed cssze aprra vgott metlhagyma
- negyed cssze aprra vgott korianderzld vagy petrezselyem
- 100 g vegtszta
- 3 tojs
- kt kanl liszt
- 2 kanl olaj
gy ksztsd: Egy kis ednyben keverd el a hoisin szszt, szjaszszt s fehrbort. Forrald fel, alacsony lngon fzd kt percig, majd tedd flre. Tartsd melegen. Az vegtsztt ztasd be fl rra langyos vzben vagy fzd t perc alatt puhra. bltsd le, majd vgd apr darabokra. Egy nagy tlban verd fel a tojst, keverd el benne az sszes hozzvalt az olaj kivtelvel.
Egy serpenyt kenj ki olajjal, majd nyomkodd benne szt a keverk negyedt. Kzepes lngon ssd meg, majd fordtsd meg a palacsintt s ssd meg a msik felt is. Fordts utn a tetejt kend be a szsszal. Ssd meg a maradk hrom palacsintt is.
|