Sült csirke Hoisin szószban
2007.01.17. 22:44
Hozzávalók
- 15 csirke szárny
- 1 evőkanál méz vagy cukorszirup
- 4 evőkanál hoisin szósz
- 3 evőkanál meleg víz
- 3/4 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 2 gerezd foghagyma finomra vágva
- 1 újhagyma finomra vágva
- 1 gyömbér finomra vágva
Elkészítés
- a sütőt 350 fokra melegítjük
- A hozzávalókat összekeverjük és a csirkeszárnyakat 15 percig mártsuk bele a kapott szószba.
- Helyezzük a csirkeszárnyakat sütőlapra, majd 30 percig süssük, a következő képpen:
- Gyakran ecseteljük a mártással a sülő húst
- Kapcsold a sütőt grill üzenmódba, és süsd további 6 percig úgy,
hogy 2 percenként megfordítod a szárnyakat.Vigyázz nehogy odaégjen!!
- Melegen tálald :)
|