Kínai ropogós csirkeszárny
2008.07.23. 16:25
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál ötfűszer-keverék
- 3 kanál szójaszósz
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 3 kanál rizsecet
- 1 teáskanál hoisin szósz (elhagyható)
- 2 teáskanál méz
- 1 teáskanál barnacukor
Így készítsd: A szárnyak végét vágd le (alaplé készítéséhez jól jöhet még). Az összes hozzávalót keverd el alaposan, majd öntsd a csirkére. Legalább egy órán át pácold benne. Ha szükséges, időnként forgasd meg a szárnyakat, hogy mindenhol érje a páclé. Ezután sütőben vagy grillezőben süsd meg mindkét oldalát. Vigyázz, nehogy megégjen (a cukortartalmú szósz miatt hajlamos rá). Nagy kupac salátával vagy főtt rizzsel tálald.
|