Szasimi
Hozávalók
- 450 g a legfinomabb tonhal vagy lazacszeletekből
- daikon (jégcsapretek), nagyon vékony, hosszú szeletekre vágva
Ízesítők:
- japán szójaszósz
- vaszabi krém
- finomra reszelt, friss gyömbér
- savanyított gyömbér
/ 4 adaghoz /
Elkészítése:
- Távolítsuk ela halról a bőrt, az ereket és a sötéteb részeket. Szeleteljük fel a tonhalat vagy alzacot 2,5 cm vastag szeletekre, majd tegyük a darabokat vágódeszkára, és széltében vágjuk vékony szeletekre őket. Tegyük ki a szeleteket, és alakítsuk szabályosra széleiket, hogy 6 cm hosszú téglalaokat kapjunk. Legalább 30 szelet legyen belőle.
- Osszuk el a szasimi szeleteket négy pecsenyéstálon úgy, hogy kissé átfedjék egymást. Adjunk hozzá egy kis halom nagyon vékonyra vágott daikont.
- Kínáljunk mellé szójaszószt, egy kis vaszabikrémet, vagy friss gyömbért. A halfalatokat ne merítsék bele a szószba nagyon, mert a szósz erős íze elnyomhatja a nyers hal finom ízét. A vaszabit viszont a szójaszószba is belekeverhetik, ha kedvük tartja
Itadakimasu ^-^
|