Hajdinatszta mrtogats szsszal
Mrtogats szsz:
- 500 ml
- 125 ml mirin
- 125 ml japn szjaszsz
- csipetnyi (nagyon finom) porcukor
zestk:
- noripehely / noricskok
- jhagyma (mogyorhagyma), vkonyra szeletelve
- daikon (jgcsapretek) meghmozva, finomra reszelve, a felesleges folyadkot kiprselni
- vaszabi krm
- friss gymbr finomra reszelve
/ 4 adaghoz /
Elkszts:
- Mrtogats szsz: Valamennyi hozzvalt keverjk ssze egy tlban, majd htszekrnyben kb 30 percig kell hteni, vagy amg lehl
- Flig tltsnk meg egy nagy ednyt vzzel, amjd enyhn szzuk s nagy lngon forraljuk fel. A tsztt fokozatosan engedjk a vzbe. Kavarjuk meg, hogy ne ragadjon ssze. Adjukn hozz kb250 ml hideg vizet, s jra forraljuk fel. Ezt a lpst ismteljk meg 2-3 alkalommal, egszen addig, amg a tszta kellen puha nem lesz. gy egyenletesebben lehet tfzni a tsztt. FONTOS: A tszta akkor j, ha a kzepe nem kemny, de nincs is tl puhra fzve.
- Szrjk le a tsztt, majd hideg vzzel alaposan bltsk le. Kzben finoman drzsljk ssze a tsztkat a keznkkel, hogy eltvoltsuk rla a felesleges kemnytt. Tegyk egy vzzel s jgkockkkal teli tlba, amg teljesen lehl. Szrjk le, majd 4 rszre osztva szpen helyezzk el ket a tnyrokon.
- zestk: Valamennyi tnyrhoz kln tlkba knljuk a szszt, gy a vendgk olyan zestt keverhetnek a szszhoz, amilyet akarnak.
J tvgyat !!!
|