Leves hajdinatsztval
- 2 liter
- 125 ml japn szjaszsz
- 1 s 1/2 evkanl nagyon finom porcukor
- 2 evkanl mirin
- 350g szraz hajdinatszta
- 2 jhagyma (mogyorhagyma) tlsan vkonyra szereltelve
- sicsimi togarasi (htfszer keverk) /tlalshoz/---> elhagyhat
/ 4 adaghoz /
Elksztse:
- Keverjk ssze a dasit s fl teskanlnyi st egy ednyben, majd forraljuk fel nagy lngon. Adjuk hozz a szjaszszt, a cukrot s a mirint, s keverjk, addig, amg a cukor el nem olvad. Ezutn jra forraljuk fel a vizet, s 20 percig fzzk az egszet lass tzn
- Flig tltsnk meg egy nagy ednyt enyhn ss vzzel, s forraljuk fel nagy lngon, majd fokozatosan engedjk a tsztt a vzbe. Kavarjuk meg, hogy ne ragadjon ssze. Adjunk hozz kb 250 ml hideg vizet, s jra forraljuk fel. Ezt a lpst ismteljk mg 2-3 alkalommal, egszen addig amg a tszta puha nem lesz.gy egyenletesebben lehet tfzni a tsztt. FONTOS: A tszta akkor j, ha a kzepe nem kemny, de nincs is tl puhra fzve.
- Szrjk le a tsztt, majd hideg vzzel alaposan bltsk le. Kzben finoman drzsljk ssze a tsztkat a keznkkel, hogy eltvoltsuk rla a felesleges kemnytt.
- Osszuk szt a tsztt ngy mly tlba s kanalazzuk r a levest. A tetejre szrjuk r az jhagymt, majd azonnal tlaljuk
- Fszerezshez pedig hasznlhatjuk a sicsimi togasit.
|