Miszo ramen
Hozzvalk:
- 2 teskanl finomra vgott, szrtott vakame darab
- 500 g friss ramen tszta
- 200 g kemny selyemtofu, 1,5 cm-es kockkra vgva
- 2 jhagyma (mogyorhagyma), tlsan vkonyra szelve
- 1,5 liter
- 2 evkanl piros miszo
- 1 evkanl fehr miszo
- 1 ek. mirin
- 3 teskanl japn szjaszsz
/ 4 adaghoz /
Elksztse:
- ztassuk be a vakamt hideg vzbe kb 5 percre, vagy amg megszvja magt vzzel, s kisimul, de ne legyen tl puha. Alaposan cspgtessk le s tegyk flre
- Forraljunk fel enyhn ss vzet egy nagy ednyben, adjuk hozz a tsztt s vlasszuk szt alaposan a tsztaszlakat. Fzzk 1-2 percig, vagy amg megpuhul. Jl szrjk le, s hideg vzzel bltsk t, kzben finoman drzsljk ssze a tsztkat, hogy a felesleges kemnytt eltvoltsuk rluk. Osszuk el a tsztt 4 mly, elmelegtett tlban. A tetejre etygnk tofukockkat s reszelt jhagymt
- Idkzben forraljuk fel a dasit egy nagy ednyben, majd lass tzn fzzk tovbb.
- Keverjk ssze a piros s fehr miszot 250 ml dasilevessel egy tlban. Egszen addig, amg egyenletes lesz. Adjuk a miszos keverket jra a dasihoz, a nagy ednybe s jl keverjk ssze az egszet. pp csak forraljuk fela folyadkot, majd adjuk hozz a mirint, a szjaszszt s a vakamt, s 1 percig melegtsk vatosan. keverjk meg a levest, majd kanalazzuk bele a mr meglv 4 ednykbe (amiben mr ott van a tszta, a tofu s a reszelt jhagyma)
J tvgyat ^-^
|