Leves hajdinatésztával
- 2 liter
- 125 ml japán szójaszósz
- 1 és 1/2 evőkanál nagyon finom porcukor
- 2 evőkanál mirin
- 350g száraz hajdinatészta
- 2 újhagyma (mogyoróhagyma) átlósan vékonyra szereltelve
- sicsimi togarasi (hétfűszer keverék) /tálaláshoz/---> elhagyható
/ 4 adaghoz /
Elkészítése:
- Keverjük össze a dasit és fél teáskanálnyi sót egy edényben, majd forraljuk fel nagy lángon. Adjuk hozzá a szójaszószt, a cukrot és a mirint, és keverjük, addig, amíg a cukor el nem olvad. Ezután újra forraljuk fel a vizet, s 20 percig főzzük az egészet lassú tűzön
- Félig töltsünk meg egy nagy edényt enyhén sós vízzel, és forraljuk fel nagy lángon, majd fokozatosan engedjük a tésztát a vízbe. Kavarjuk meg, hogy ne ragadjon össze. Adjunk hozzá kb 250 ml hideg vizet, és újra forraljuk fel. Ezt a lépést ismételjük még 2-3 alkalommal, egészen addig amíg a tészta puha nem lesz.Így egyenletesebben lehet átfőzni a tésztát. FONTOS: A tészta akkor jó, ha a közepe nem kemény, de nincs is túl puhára főzve.
- Szűrjük le a tésztát, majd hideg vízzel alaposan öblítsük le. Közben finoman dörzsöljük össze a tésztákat a kezünkkel, hogy eltávolítsuk róla a felesleges keményítőt.
- Osszuk szét a tésztát négy mély tálba és kanalazzuk rá a levest. A tetejére szórjuk rá az újhagymát, majd azonnal tálaljuk
- Fűszerezéshez pedig használhatjuk a sicsimi togasit.
|