Miszo ramen
Hozzávalók:
- 2 teáskanál finomra vágott, szárított vakame darab
- 500 g friss ramen tészta
- 200 g kemény selyemtofu, 1,5 cm-es kockákra vágva
- 2 újhagyma (mogyoróhagyma), átlósan vékonyra szelve
- 1,5 liter
- 2 evőkanál piros miszo
- 1 evőkanál fehér miszo
- 1 ek. mirin
- 3 teáskanál japán szójaszósz
/ 4 adaghoz /
Elékészítése:
- Áztassuk be a vakamét hideg vízbe kb 5 percre, vagy amíg megszívja magát vízzel, és kisimul, de ne legyen túl puha. Alaposan csöpögtessük le és tegyük félre
- Forraljunk fel enyhén sós vízet egy nagy edényben, adjuk hozzá a tésztát és válasszuk szét alaposan a tésztaszálakat. Főzzük 1-2 percig, vagy amíg megpuhul. Jól szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át, közben finoman dörzsöljük össze a tésztákat, hogy a felesleges keményítőt eltávolítsuk róluk. Osszuk el a tésztát 4 mély, előmelegített tálban. A tetejére etygünk tofukockákat és reszelt újhagymát
- Időközben forraljuk fel a dasit egy nagy edényben, majd lassú tűzön főzzük tovább.
- Keverjük össze a piros és fehér miszot 250 ml dasilevessel egy tálban. Egészen addig, amíg egyenletes lesz. Adjuk a miszos keveréket újra a dasihoz, a nagy edénybe és jól keverjük össze az egészet. Épp csak forraljuk fela folyadékot, majd adjuk hozzá a mirint, a szójaszószt és a vakamét, és 1 percig melegítsük óvatosan. keverjük meg a levest, majd kanalazzuk bele a már meglávő 4 edénykébe (amiben már ott van a tészta, a tofu és a reszelt újhagyma)
Jó étvágyat ^-^
|