Kzzel formlt szusi
Hozzvalk:
- 10 db ftt garnlark
- 1 evkanl japn riszecet
- fl adag elre elksztett
- 10
- vaszabi krm (kenshez)
zestshez:
- japn szjaszsz
- vaszabi krm (elhagyhat)
- svanytott gymbr (elhagyhat)
/ 20 ki adag lesz belle /
Elksztse:
- Tiszttsuk meg a rkokat, majd hastsuk vgig ket a hasi rszen, de kzben vigyzzunk, ne vgjuk teljesen keresztl pket. vatosan tvoltsuk el a zsigeri rszeket.
- Tltsnk meg egy tlat vzzel, s keverjk bele a rizsecetet. Nedvestsk meg a keznket az ecetes vzzel, hogy meakadlyozzuk, hogy a rizs a kezkhz ragadjon. Egy kiss felppozott evkanlnyi rizsbl formljunk lekerektett tglalapot kb 5x2 cm-es nagysgban. Kzben ha szksges, nedvestsk meg a keznket jbl. Tegyk a rizsformkat manyag flival blelt tlcra, majd fedjk be nedves konyharuhval. Ismteljk meg a mveletet a maradk rizzsel - kb 20 halmocskt kell kapnunk belle
- Tegynk a bal tenyernkbe egy szelet szasimit, majd a jobb keznk egyik ujjjval simtsunk a tetejre egy kis vaszabi krmet. tegynk egy darab megformlt rizshalmocskt a haldarabra, kiss hajltsuk be a bal tenyernket, s nyomjuk a jobb kzps s mutatujjunkkal, hatrozott, kiss lefel irnyul mozdulattal a rizst a halra. Vigyzzunk arra, hogy a tglalapforma tmr, tiszt a maradjon. Fordtsuk meg a halocskt, hogy fllre kerljn a halszelet. Most tartsuk egyenesen a tenyernket, s igaztsuk meg a formt. A rizses felvel felfel tegyk a halmot egy tlra, s fedjk be flival,mikzben a mveletet megismteljk a maradk halszeletekkel. Ugyan gy jrjunk el a rkokkal, azoknak a hasi rszt simtsuk a rizsre.
- Kis tlka szjaszsszal szolgljuk fel, a mrtogatshoz s ha kedvnk tarta tlaljunk mell egy kis kln adag vaszabit, hogy belekeverhessk a szszba. Savanytott gymbrt is adhatunk hozz. Ujjainkkal egyk, s a halmocskk halas oldalt mrtogassuk a szszba, ne a rizses felletket
Itadakimasu ^-^
|